Analýza sběru osobních dat za účelem cílení obsahu - Süssenbeck, Veronika; Čermák, Radim; Maršálek, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Cílem této diplomové práce je zhodnocení relevance zobrazovaného sponzorovaného obsahu na základě analýzy dat sebraných společnostmi Google a Facebook při aktivitě na sociálních sítích Facebook a Instagram, na video platformě YouTube a při pohybu na internetu. V první části práce jsou vysvětleny a popsány pojmy osobní údaje a Big data. Dále se zde autorka zabývá ochranou osobních údajů při pohybu na internetu, popisuje typy takových údajů a způsoby jejich sběru a dále také metody jejich zpracování jednotlivými platformami. Součástí teoretické části jsou také způsoby cílení reklamního obsahu a rizika s daty spojená. Praktická část obsahuje sběr reklam ve sledovaném období, kde docházelo k záznamu inzerenta, kategorie reklamy a faktorů využitých při jejím zacílení, a jejich následnou analýzu, na základě které dochází ke zhodnocení relevance zobrazovaného reklamního obsahu a také porovnání jejich relevantnosti k reálným zájmům a chování autorky.
Vedoucí práce: Radim Čermák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses