Analýza a návrh skladování ve společnosti Repaspoint s.r.o. - Vaněk, Dominik (2021)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou a návrhem skladování ve společnosti Repaspoint s. r. o. Začátek teoretické části je věnován skladování a jeho operacím. Dále jsou rozebrány klady a zápory veřejného a soukromého skladování, na které navazuje téma skladovacích technologií, přepravních prostředků a manipulačních prostředků. Na konci teoretické části je popsána automatická identifikace a ABC analýza. V praktické části je nejprve popsána společnost Repaspoint s. r. o. a prodávaný produkt. Navazující část je věnována skladovacím prostorům firmy, využívaným skladovacím technologiím, manipulačním prostředkům, přepravním prostředkům a procesům v rámci skladování včetně skladového informačního systému. Následuje vyhotovení návrhu na zvýšení skladové kapacity s finančním rozpočtem. Dále bude vypracována ABC analýza pro efektivnější rozložení zboží v rámci skladu. V závěru budou zformulovány doporučení a návody v oblasti procesů a nového informačního systému. Cílem práce je popsat současné skladování a jeho procesy, jelikož je firma popsané dosud nemá. Nalézt slabá místa a formulovat doporučení. Dále je to zhotovení návrhu na rozšíření skladových kapacit v souladu se strategií firmy a vymezení poznatků k novému informačnímu systému.