Rodinné chování v Česku - Vinický, Kryštof; Nývlt, Ondřej; Vrabcová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou vývoje rodinného chování v České republice od roku 1990. Období posledních třiceti let na tomto území je důležité především z toho důvodu, že se naplno začaly projevovat změny spojené s druhou demografickou tranzicí a došlo tak tedy i k přeměně rodinného chování. Vývoj rodinného chování je sledován prostřednictvím plodnosti, sňatečnosti, rozvodovosti, nesezdaného soužití a část práce je též věnována problematice sladění rodinného a pracovního života a v neposlední řadě také situaci na trhu s byty. Důležitou součástí práce je analýza dat z vlastního dotazníkového šetření, které je zaměřené na prostředí, ve kterém respondent vyrůstal, dále na jeho současnou rodinnou situaci a jeho pohled na rodinu a také propojení bytové situace a rodiny.
Vedoucí práce: Ondřej Nývlt
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses