Vývoj webové aplikace pro vizualizaci dat na bázi MongoDB Atlas v prostředí .NET - Pankratov, Alexey; Palovská, Helena, 1959-; Karkošková, Soňa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato bakalářská práce je zaměřena na popis procesu vývoje webové aplikace určené pro vizualizaci dat o spotřebě energie v Evropské Unii a zároveň na popis technologií použitých ve vývoji. Kromě toho daná bakalářská práce je zacílena na poskytnutí popisu nejlepších moderních praktik používaných při vývoji webových aplikací a na prezentaci metod, přístupů a vzorů využitých při tvorbě konkrétní webové aplikace, která je bakalářským projektem pro danou bakalářskou práci. Cílů stanovených pro tuto práci bylo dosaženo za využití technologií souvisejících se s platformou .NET, do kterých spadá mj. platforma pro vývoj webových aplikací ASP.NET Core, framework Razor Pages, a zároveň cloudového systému pro řízení bázi dat MongoDB Atlas. Přínos výsledné webové aplikace tkví v šíření povědomí o problému nadměrné spotřeby energie na území Evropské Unie a také v poskytování vizualizovaných údajů o spotřebě v přehledném formátu pro následné analyzování. Bakalářská práce zahrnuje popis nejen použitých technologií, ale i jiných podobných prostředků, za jejichž použití by mohly být dosaženy shodné cíle.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses