Virtuální týmy a jejich funkčnost ve společnosti MSD Czech Republic s.r.o. - Lukšanová, Gabriela Anna (2021)
Diplomová práce se zabývá virtuálními týmy a jejich fungováním ve společnosti MSD Czech Republic. Hlavním cílem diplomové práce je syntetizovat zkušenosti zaměstnanců společnosti MSD Czech Republic s.r.o. s transformací z klasického týmu do týmu virtuálního a jejich názorů na současné fungování virtuálních týmů ve společnosti. Přínosem práce jsou doporučení ze strany zaměstnanců na možná zlepšení virtuálních týmů. Teoretická část se zabývá rešerší literatury vztahující se k virtuálním týmům a kritériím hodnocení virtuálních týmů. Mezi zkoumaná kritéria patří motivace, důvěra, komunikace, sdílení informací, týmový a individuální výkon a organizační kultura. Metodologická část je zaměřena na zvolené metody diplomové práce. Součástí práce jsou výstupy rozhovorů k jednotlivým tématům a jejich vyhodnocení shrnující kvalitativní výzkum.