Marketingová analýza společnosti Zalando a návrh mediální strategie - Tran, Hai Yen (2021)
Tato diplomová práce se zaměřuje na mediální plánování a mediální trh v České republice. Cílem práce je navrhnout mediální strategii pro vánoční kampaň Zalando, která je rozpracována do konkrétních mediálních plánů. Práce přináší teoretické poznatky v oblasti reklamy, mediálního plánování, jednotlivých médií a mediálního trhu v České republice. V praktické části je kladen důraz na data mining mediálních aktivit subjektů v oblasti módního průmyslu. Tyto data jsou získaná zejména z placených databází MML-TGI a AdIntel a z dotazníkového šetření. Na základě zjištěných poznatků je navržena reálná mediální strategie pro vánoční komunikaci, spolu s doporučením pro zvýšení celkové efektivity komunikace.