Letecká přeprava léčivých přípravků v době pandemie nemoci COVID-19 - Kulhavá, Veronika; Křenková, Eva; Machek, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou letecké nákladní dopravy a přepravy léčivých přípravků v době pandemie nemoci COVID-19. Cílem práce bylo zhodnotit dopady pandemie na odvětví letecké nákladní dopravy, jak fungovala přeprava léčivých přípravků a jaké změny nastaly v leteckém průmyslu s distribucí nových vakcín proti nemoci COVID-19. I když byla zprvu letecká nákladní doprava pandemií silně zasažena, nastal pak její rozvoj, díky kterému může v mezinárodním obchodě získávat větší potenciál. Ačkoliv je přeprava farmaceutických výrobků, léčivých přípravků a nových vakcín proti nemoci COVID-19 velmi složitá, pražské letiště Václava Havla, které bylo analyzováno v rámci případové studie, nemělo s distribucí těchto komodit žádný problém.
Vedoucí práce: Eva Křenková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses