Privátne značky potravín najväčších maloobchodných reťazcov v Česku a na Slovensku - Hôrková, Jana (2021)
Cieľom tejto práce je na základe vlastného výskum zhodnotiť situáciu na trhu zvolenej kategórie privátnych značiek vybraných retailingových reťazcov v Česku a na Slovensku a pripraviť návrhy na zlepšenie. Práca je rozdelená do dvoch častí. Prvá časť práce na základe literárnej rešerše odbornej literatúry vymedzuje základné pojmy privátnych značiek a vybrané aspekty marketingového mixu. Druhá časť práce predstavuje empirickú štúdiu, ktorá je zameraná na troch najväčších retailerov podľa tržieb z predaja tovarov a služieb, ktorí operujú na Slovensku a zároveň v Česku – Lidl, Kaufland a Tesco. Na základe pozorovania, komparácie a analýzy zozbieraných dát práca skúma vybrané aspekty zvolených privátnych značiek Grill & Fun (Lidl), Grill Master (Tesco) a Let’s BBQ (Kaufland) ako sortiment, obal, in-store komunikácia a vystavenie produktov v predajni, propagačné letáky, výrobcovia a ceny.