Privátne značky potravín najväčších maloobchodných reťazcov v Česku a na Slovensku - Hôrková, Jana; Zeman, Jiří; Filipová, Alena, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Cieľom tejto práce je na základe vlastného výskum zhodnotiť situáciu na trhu zvolenej kategórie privátnych značiek vybraných retailingových reťazcov v Česku a na Slovensku a pripraviť návrhy na zlepšenie. Práca je rozdelená do dvoch častí. Prvá časť práce na základe literárnej rešerše odbornej literatúry vymedzuje základné pojmy privátnych značiek a vybrané aspekty marketingového mixu. Druhá časť práce predstavuje empirickú štúdiu, ktorá je zameraná na troch najväčších retailerov podľa tržieb z predaja tovarov a služieb, ktorí operujú na Slovensku a zároveň v Česku – Lidl, Kaufland a Tesco. Na základe pozorovania, komparácie a analýzy zozbieraných dát práca skúma vybrané aspekty zvolených privátnych značiek Grill & Fun (Lidl), Grill Master (Tesco) a Let’s BBQ (Kaufland) ako sortiment, obal, in-store komunikácia a vystavenie produktov v predajni, propagačné letáky, výrobcovia a ceny.
Vedoucí práce: Jiří Zeman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses