Rozvoj a vzdělávání zaměstnanců ve vybrané společnosti - Klohnová, Tereza; Křečková Kroupová, Zuzana, 1972-; Cetkovský, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Vybraná společnost čelí problému: za rok 2020 a první pololetí 2021 úspěšně prošel interním výběrovým řízením z vedoucího pracovníka na manažerskou pozici pouze jeden uchazeč. Na pozici se jich přitom přihlásilo 39. Společnost tedy pojímá podezření, že je její systém rozvoje a vzdělávání vedoucích pracovníků nesprávně nastaven a neumožňuje jim pak při výběrovém řízení prokázat požadované kompetence. Tato práce si klade za cíl zmapovat současnou situaci rozvoje a vzdělávání vedoucích pracovníků ve zkoumané společnosti, kriticky ji zhodnotit a navrhnout možné změny do budoucna. Dosaženo tak je pomocí literární rešerše v oblastech efektivních metod vzdělávání a rozvoje zaměstnanců a trendů ovlivňujících tuto problematiku. Tyto poznatky jsou porovnány s firemní praxí a výsledky třech dílčích výzkumů. V diplomové práci dochází k identifikaci několika problémů ovlivňujících vzdělávání a rozvoj vedoucích pracovníků ve zkoumané společnosti: například nejasný způsob komunikace vzdělávacích a rozvojových možností, nedostatečné množství programů, nevyužívání metody time-spaced learning, rozdílný přístup manažerů k rozvoji svých vedoucích pracovníků, neprovázaní teoretických školení s praxí a další. Návrhem k řešení těchto problémů je například zavedení série školení s názvem Team Lead Academy, stanovení celoplošných pravidel na věnování se vedoucím pracovníkům, zpřehlednění možností vzdělávání a rozvoje vedoucích pracovníků a jejich komunikace, a další.
Vedoucí práce: Zuzana Křečková Kroupová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses