Marketingová strategie společnosti WellU - Kunická, Kristýna (2021)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit současnou marketingovou strategii společnosti WellU a podat návrhy a doporučení stěžejní pro její zlepšení a zefektivnění. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. V první kapitole jsou vymezeny základní teoretické pojmy z oblasti marketingu jako například marketingová strategie, marketingový mix, multi-level marketing, konkurenční prostředí či SWOT analýza, které jsou východiskem pro následující část práce. Druhá kapitola představuje samotnou společnost WellU a následně aplikuje teoretické poznatky analýz z první části na tuto firmu. Třetí část se již věnuje vlastnímu výzkumu, který zkoumal vnímáni marketingových aktivit společnosti WellU jejími obchodními partnery a zákazníky. V rámci vlastního výzkumu provedeného pomocí dotazníkového šetření a hloubkového rozhovoru s vybranými obchodními partnery firmy byly stanoveny výzkumné otázky zkoumající typický profil spotřebitele WellU, stěžejní faktory vedoucí ke koupi produktů, efektivitu sociálních médií a motivační faktory vedoucí ke spolupráci obchodních partnerů s firmou a jejich vyšším výkonům. V poslední kapitole jsou následně představeny návrhy a doporučení, které budou pro firmu východiskem pro budoucí zlepšení a zefektivnění její stávající marketingové strategie.