Identifikace předpokladů úspěšného vzniku Food Marketu v Evropě - Ljubčičová, Jelyzaveta (2021)
Název bakalářské práce: Identifikace předpokladů úspěšného vzniku food hallu v Evropě a Velké Británii Abstrakt: Bakalářská práce se zaměřuje na novodobé kulturně-gastronomické trhy „food hally“ a jejich výskyt v Evropských státech a Velké Británií. Cílem práce je identifikovat předpoklady pro vznik úspěšného food hallu. V teoretické části má práce za cíl definovat pojem tržiště a jeho význam pro společnost. Teoretická část práce je zaměřená na vývoj fenoménu tržiště v historii a až po jeho současnou podobu ve společnosti. Zabývá se též vývojem obchodních středisek a food courty, které funkci tržišť po určitou dobu nahradili. Výzkumná část práce si klade za cíl provést studii vybraných food hallu a provést následné vyhodnocení získaných informací pomocí vlastního výzkumu za použiti statistických funkcí. V závěru práce jsou uvedené výsledky a popis zkoumaného jevu, na základě kterých jsou stanovena doporučení pro tvorbu budoucích food hallu.