Identifikace předpokladů úspěšného vzniku Food Marketu v Evropě - Ljubčičová, Jelyzaveta; Zelený, Martin; Rajnohová, Natália; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Název bakalářské práce: Identifikace předpokladů úspěšného vzniku food hallu v Evropě a Velké Británii Abstrakt: Bakalářská práce se zaměřuje na novodobé kulturně-gastronomické trhy „food hally“ a jejich výskyt v Evropských státech a Velké Británií. Cílem práce je identifikovat předpoklady pro vznik úspěšného food hallu. V teoretické části má práce za cíl definovat pojem tržiště a jeho význam pro společnost. Teoretická část práce je zaměřená na vývoj fenoménu tržiště v historii a až po jeho současnou podobu ve společnosti. Zabývá se též vývojem obchodních středisek a food courty, které funkci tržišť po určitou dobu nahradili. Výzkumná část práce si klade za cíl provést studii vybraných food hallu a provést následné vyhodnocení získaných informací pomocí vlastního výzkumu za použiti statistických funkcí. V závěru práce jsou uvedené výsledky a popis zkoumaného jevu, na základě kterých jsou stanovena doporučení pro tvorbu budoucích food hallu.
Vedoucí práce: Martin Zelený
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses