Agenturní zaměstnávání - Junková, Nikola (2021)
Tato diplomová práce se zabývá právní úpravou agenturního zaměstnávání. Tento institut, zakomponovaný do českého právního řádu v roce 2004, poskytuje možnost výrazného zvýšení flexibility na trhu práce ale je třeba mu věnovat zvýšenou pozornost z hlediska prevence jeho zneužívání a zajištění dostatečné ochrany dočasně přidělovaných zaměstnanců. Práce si tak klade za cíl poukázat na některé problémy spojené s výkladem právní úpravy agenturního zaměstnávání a na další úskalí, která její dnešní podoba přináší, a v návaznosti na to poskytnout úvahy de lege ferenda pro tyto a některé další oblasti právní úpravy. Pro účely návrhů de lege ferenda je v rámci práce česká právní úprava agenturního zaměstnávání porovnávána s právní úpravou Německa, Polska a Slovenska.