Agenturní zaměstnávání - Junková, Nikola; Kačírková, Eliška; Chvátalová, Iva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato diplomová práce se zabývá právní úpravou agenturního zaměstnávání. Tento institut, zakomponovaný do českého právního řádu v roce 2004, poskytuje možnost výrazného zvýšení flexibility na trhu práce ale je třeba mu věnovat zvýšenou pozornost z hlediska prevence jeho zneužívání a zajištění dostatečné ochrany dočasně přidělovaných zaměstnanců. Práce si tak klade za cíl poukázat na některé problémy spojené s výkladem právní úpravy agenturního zaměstnávání a na další úskalí, která její dnešní podoba přináší, a v návaznosti na to poskytnout úvahy de lege ferenda pro tyto a některé další oblasti právní úpravy. Pro účely návrhů de lege ferenda je v rámci práce česká právní úprava agenturního zaměstnávání porovnávána s právní úpravou Německa, Polska a Slovenska.
Vedoucí práce: Eliška Kačírková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses