Možnosti programu Cinema 4D při tvorbě komplexní 3D scény ve videohrách - Dolejš, Ondřej (2022)
Bakalářská práce je zaměřená na využití programu Cinema 4D při zpracovávání komplexní 3D scény. Má za úkol provést čtenáře kompletním procesem. Teoretická část má za úkol čtenáři přiblížit možnosti 3D grafiky, a tak se zaměřuje na její historický vývoj, a na základní funkce programu Cinema 4D a problémy s nimi spjaté. Následně pak představí pokročilejší funkce programu, které jsou během procesu tvorby komplexní 3D scény potřebné. V praktické části provede bakalářská práce čtenáře každým jednotlivým krokem tvorby za pomoci aplikování poznatků z teoretické části. Od landscapingu, po tvorbu modelů, až po jejich dosazení do scény a její následný import do Unreal Engine 4.