MLS : fotbalový trh a ekonomické vazby - Klibáni, Miroslav; Vošta, Milan, 1962-; Šaroch, Stanislav, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Hlavním předmětem zkoumání této diplomové práce je severoamerická soutěž v kopané Major League Soccer. Jejím cílem je analyzovat trh fotbalových hráčů této soutěže v posledních pěti letech společně s geografickými a ekonomickými vazbami. K naplnění cíle slouží výzkumné otázky a výchozí hypotéza, která stojí na předpokladu, že růst MLS je do jisté míry zapříčiněn rostoucí komunitou Hispánců v USA, což se promítne na trhu hráčů. Převažujícími metodami v této práci jsou analýza, komparace, korelace a syntéza. Práce je rozdělena na tři kapitoly. První kapitola je teoretická, shrnuje dosavadní poznání v této oblasti, poskytuje demografický vývoj v USA a vypichuje některá specifika soutěže. Druhá kapitola je věnována pětileté analýze trhu hráčů a platovému srovnání s ostatními severoamerickými soutěžemi. V poslední kapitole je analyzována návštěvnost ve vztahu k hispánské menšině a jsou popsány vazby na vybrané sponzory MLS.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses