Startup a jeho financování s důrazem na investiční kolo Series A - Daněk, Adam (2021)
Hlavním tématem diplomové práce je startup a jeho financování s důrazem na investiční kolo Series A. Cílem této diplomové práce je posoudit aktuální možné zdroje financování startupu, definovat jejich specifika, seznámit s jednotlivými investičními koly a v neposlední řadě s potřebnou dokumentací k získání investice pro startup. První kapitola teoretické části se věnuje pojmu Startup. Druhá kapitola se zabývá investičními koly a na ní navazuje kapitola o zdrojích financování startupu. V praktické části je nejprve představena společnost Spaceflow a její úspěšné kolo Seed. Dále se práce zabývá zhodnocením aktuálního stavu trhu PropTech a společnosti Spaceflow, na základě čehož je zhodnocena připravenost společnosti Spaceflow pro získání investičního kola Series A. V poslední části je popsán doporučený postup autora diplomové práce pro získání této investice.