Sémiotická analýza naučné dětské literatury s důrazem na kritické myšlení - Dvořáková, Jana (2021)
Cílem práce je provést sémiotickou analýzu naučné dětské literatury, která bude následně využita pro vlastní literární tvorbu. K tomuto účelu je práce uvedena teoretickým seznámením s lingvistickými poznatky ze sémiotiky. Následně jsou některé z poznatků využity k sémiotické analýze zvolené naučné dětské publikace, kterou je kniha fyzikálních bajek. Získané informace z obou částí jsou následně použity pro vlastní tvorbu bajek, jejíchž hlavním cílem je poskytnout dětem základy kritického myšlení.