Sémiotická analýza naučné dětské literatury s důrazem na kritické myšlení - Dvořáková, Jana; Korčák, Jiří, 1994-; Sigmund, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Cílem práce je provést sémiotickou analýzu naučné dětské literatury, která bude následně využita pro vlastní literární tvorbu. K tomuto účelu je práce uvedena teoretickým seznámením s lingvistickými poznatky ze sémiotiky. Následně jsou některé z poznatků využity k sémiotické analýze zvolené naučné dětské publikace, kterou je kniha fyzikálních bajek. Získané informace z obou částí jsou následně použity pro vlastní tvorbu bajek, jejíchž hlavním cílem je poskytnout dětem základy kritického myšlení.
Vedoucí práce: Jiří Korčák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses