Smlouva o zájezdu - Kašparová, Michaela (2021)
Diplomová práce se zabývá smlouvou o zájezdu a jejím zánikem. Cílem práce je shrnutí možných řešení „voucherů“ z hlediska tuzemské a evropské úpravy (s přihlédnutím k praxi). Pozornost je věnována samotné historické úpravě smlouvy o zájezdu, dále její současné úpravě a s tím spojenými důležitými pojmy. V práci je přehled možných zániků smlouvy o zájezdu. Stěžejním bodem je poslední kapitola, kde je pojednáno o koronavirové pandemii a jejím dopadům ve vztahu ke smlouvě o zájezdu.