Alternativní způsoby řešení sporů v obchodních vztazích se zaměřením na mediaci - Malá, Kateřina; Švarc, Zbyněk, 1950-; Grmelová, Nicole, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato diplomová práce se zabývá alternativními způsoby řešení sporů v obchodních vztazích se zaměřením na mediaci. Cílem diplomové práce je posoudit, zda je úprava mediace obsažená v zákoně č. 202/2012 Sb., o mediaci a o změně některých zákonů, vhodná pro řešení obchodních sporů. Diplomová práce analyzuje vhodné alternativní způsoby řešení obchodních sporů se zaměřením na mediaci dle české právní úpravy. Dále také zkoumá znaky, kterými se vyznačuje mediace v obchodních sporech. V diplomové práci jsou rozebrána i mediační pravidla mediačních center při WIPO a ICC. Na základě zjištěných poznatků jsou v diplomové práci uvedena doporučení pro rozšíření mediace nejen v obchodních sporech v podmínkách české právní úpravy.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses