Porovnání lidské a umělé inteligence při hraní šachu - Procházka, Lukáš; Sigmund, Tomáš; Uher, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou lidské a umělé inteligence. Cílem práce je porovnat lidskou a umělou inteligenci ve hře šachu. První kapitola se věnuje samotnému pojmu a definici lidské inteligence, jejímu měření a druhům. Ve druhé kapitole je vymezena umělá inteligence, představen Turingův test a argument čínského pokoje, a především zhodnocení přínosů a rizik spojených s využíváním umělé inteligence. V následující kapitole je definována samotná hra šachu. Pomocí metod rozhovoru a SWOT analýzy, bakalářská práce objasní, jak člověk vnímá hru šachu s umělou a lidskou inteligencí. Výzkum byl zakončen závěrem, že umělá inteligence nedokáže plně nahradit lidskou inteligenci ve hře šachu.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses