Udržateľnosť vo verejnom stravovaní so zameraním na používané príbory - Krištofčáková, Monika (2021)
Cieľom tejto práce je zhodnotenie udržateľnosti z pohľadu príborov používaných v gastronomických zariadeniach. Práca je rozdelená na dve hlavné časti a síce teoretickú a praktickú. V teoretickej časti autorka vysvetľuje pozadie problematiky od vysvetlenia konceptu udržateľnosti a jej potreby, smernice EÚ zakazujúcej jednorazové plastové príbory, cez charakteristiku jednotlivých jednorazových príborov, až po aktuálne problémy danej tematiky riešené vedcami a záujmovými skupinami. V praktickej časti sú potom navrhnuté možné oblasti zmeny na trhu s jednorazovými príbormi, ktoré sú overené dotazníkovým šetrením, prinášajúcim zároveň aj prieskum preferencie a povedomia spotrebiteľov.