Udržateľnosť vo verejnom stravovaní so zameraním na používané príbory - Krištofčáková, Monika; Bejdáková, Blanka; Vaníček, Jiří, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Cieľom tejto práce je zhodnotenie udržateľnosti z pohľadu príborov používaných v gastronomických zariadeniach. Práca je rozdelená na dve hlavné časti a síce teoretickú a praktickú. V teoretickej časti autorka vysvetľuje pozadie problematiky od vysvetlenia konceptu udržateľnosti a jej potreby, smernice EÚ zakazujúcej jednorazové plastové príbory, cez charakteristiku jednotlivých jednorazových príborov, až po aktuálne problémy danej tematiky riešené vedcami a záujmovými skupinami. V praktickej časti sú potom navrhnuté možné oblasti zmeny na trhu s jednorazovými príbormi, ktoré sú overené dotazníkovým šetrením, prinášajúcim zároveň aj prieskum preferencie a povedomia spotrebiteľov.
Vedoucí práce: Blanka Bejdáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses