Analýza konkurence vybrané společnosti - Mai, Van Duy (2021)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat konkurenci z pohledu společnosti OXALIS, spol. s. r. o. prostřednictvím strategické analýzy. Bakalářská práce se skládá ze dvou částí, z teoretické a praktické. Teoretická část vymezuje pojmy konkurence, konkurenceschopnost a dále popisuje nástroje strategické analýzy. Druhá, praktická část obsahuje představení společnosti, analýzu mikrookolí a makrookolí. Na základě těchto analýz jsou určeny silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby jako součást SWOT analýzy. V závěru práce jsou uvedeny návrhy a doporučení, které mohou vést ke zvýšení konkurenceschopnosti podniku.