Analýza konkurence vybrané společnosti - Mai, Van Duy; Soukupová, Jana; Kaňková, Eva, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat konkurenci z pohledu společnosti OXALIS, spol. s. r. o. prostřednictvím strategické analýzy. Bakalářská práce se skládá ze dvou částí, z teoretické a praktické. Teoretická část vymezuje pojmy konkurence, konkurenceschopnost a dále popisuje nástroje strategické analýzy. Druhá, praktická část obsahuje představení společnosti, analýzu mikrookolí a makrookolí. Na základě těchto analýz jsou určeny silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby jako součást SWOT analýzy. V závěru práce jsou uvedeny návrhy a doporučení, které mohou vést ke zvýšení konkurenceschopnosti podniku.
Vedoucí práce: Jana Soukupová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses