Potenciál luxusního nákupního centra v Praze - Bláha, Martin; Král, Petr, 1979-; Průša, Přemysl, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Cílem diplomové práce je zaprvé zjistit, zda v Praze existuje potenciál pro luxusní nákupní centrum. Dále je cílem určit, jestli může být na luxusní nákupní centrum transformován některý z obchodních domů Kotva, Máj nebo Bílá labuť, které fungují v centru Prahy. Zatřetí je cílem doporučit, jak by mělo luxusní nákupní centrum v Praze vypadat, nebo zdůvodnit, proč jeho zřízení v současné době vhodné není. Teoretická část práce obsahuje rešerši literatury pro témata luxusních značkových prodejen, experiential marketingu a trendů na světovém trhu luxusního zboží. Praktická část práce využívá analýzy sekundárních zdrojů a vlastního výzkumu složeného z expertních rozhovorů a pozorování. Vyhodnocuje zaprvé poptávku a konkurenci na pražském luxusním maloobchodním trhu, zadruhé fungování zahraničních luxusních nákupních center. Závěr praktické části zahrnuje hlavní přínos práce, kterým je doporučení ohledně zřízení luxusního nákupního centra v Praze a ohledně případné transformace zmíněných obchodních domů.
Vedoucí práce: Petr Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses