Dostupnost ubytovacích a stravovacích zařízení pro osoby se sluchovým postižením v České republice - Danišová, Kateřina; Bejdáková, Blanka; Dvořák, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Diplomová práce se zabývá dostupností ubytovacích a stravovacích zařízení osobám se sluchovým postižením v České republice. Cílem práce je identifikovat silné a slabé stránky ubytovacích a stravovacích zařízení v ohledu jejich dostupnosti osobám se sluchovým handicapem a navrhnout řešení, jež umožní takto znevýhodněným osobám více využívat služeb daných podniků. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy, jimiž jsou ubytovací zařízení, stravovací zařízení a sluchová postižení. Následují kapitoly věnované rozdělení sluchových vad a jejich specifikům, komunikaci osob se sluchovým postižením, kompenzačním pomůckám a organizacím pro osoby se sluchovým postižením. Zvolenými metodami praktické části jsou kvantitativní výzkum ve formě dotazníkového šetření, kvalitativní výzkum formou rozhovorů a vlastní analýza ekonomické náročnosti. Poslední kapitola představuje návrhy a doporučení vyplývajících z provedených výzkumů.
Vedoucí práce: Blanka Bejdáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses