Výstavba čerpací stanice se službou Drive Thru - analýza projektu - Bagantsova, Alina (2021)
Tato bakalářská práce je věnována řízení projektu, konkrétně výstavbě čerpací stanice se systémem Drive-throught v rámci franšízy ruské ropné společnosti Lukoil. Stavba se předpokládá na pozemku v Moskevské oblasti na území Ruské federace. Projekty s takovým systémem jsou zvláště aktuální během současné globální pandemie. Tato práce může sloužit majitelům pozemku pro realizaci takových projektů, pokud se trend Drive-throught rozšíří mezi sítě čerpacích stanic v Rusku. Účelem práce je vytvořit a analyzovat projekt, který vyhovuje časovým a finančním omezením s uvedením nejpravděpodobnějších rizik, kterým je projekt nejvíce vystaven. Pro analýzu projektu se používají metody kritické cesty, vizualizované pomocí harmonogramu a Ganttova diagramu. Pro rozsáhlejší časovou analýzu byla také použita metoda PERT. Při analýze zdrojů bylo také nutné použít paralelní heuristickou metodu s dynamickými prioritami. Analýza nákladů se provádí z hlediska přímých a nepřímých nákladů. K posouzení dopadu následků rizika byla použita jednoduchá semikvantitativní metoda PNH.