Spolupráce zemí Visegrádské skupiny v kontextu evropské migrační krize v letech 2014-2016 - Janková, Eliška; Vymětal, Petr; Lisa, Aleš, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Diplomová práce se zabývá spoluprací zemí Visegrádské skupiny v kontextu Evropské unie na případu migrační krize v roce 2015. Cílem práce bylo zjistit, jak země Visegrádské skupiny přistupovaly k migrační a azylové politice v období 2014–2016 v souvislosti s unijní migrační agendou a zda reflektovaly své zájmy v Evropské unii. Práce je zpracována prostřednictvím analýzy migrační a azylové politiky Visegrádské skupiny i Evropské unie. Na základě komparace migrační a azylové politiky klíčových aktérů lze říci, že státy Visegrádské skupiny přistupovaly k řešení krize v zásadě jednotně a koordinovaně. V závěru jsou také formulovány faktory, které přístup členských zemí Visegrádské skupiny k migrační krizi 2015 ovlivňovaly, a co stálo za úspěchem prosazení politiky Visegrádské skupiny v Evropské unii.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses