Hodnocení investičního projektu Krabičková dieta - Henig, Jakub (2021)
Cílem této diplomové práce je zhodnotit investiční příležitost založení společnosti Krabičková dieta, specializující se na rozvoz zdravých, dietně upravených jídel, nutričně sestavených dle požadavků klienta. Práce se skládá z teoretické, metodologické a praktické části. V teoretické části budou nejdříve popsány jednotlivé pojmy spojené s podnikáním a poté se budu soustředit na popis jednotlivých částí podnikatelského plánu. V metodologické části pak popíši primární a sekundární data využitá v části praktické. V praktické části se pak budu zabývat sestavením konkrétního podnikatelského plánu, který bude obsahovat shrnutí, popis podnikatelské příležitosti, popis společnosti, analýzu trhu, marketingovou a obchodní strategii, finanční plán a zhodnocení finanční části, a nakonec finální analýzu silných stránek, slabých stránek, příležitostí a hrozeb pomocí SWOT a analýzu rizik expertním hodnocením.