Spolupráce procesů Change a Release management při vývoji aplikací v teorii a praxi - Bednářová, Hana; Svatá, Vlasta, 1952-; Zbořil, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Předkládaná diplomová práce se zabývá vývojem softwaru z pohledu analýzy a testingu, vývojových modelů a celého procesu change a release managementu v teorii a praxi. Cílem práce je porovnání osvědčených postupů a přístupů z teoretického základu s praktickým využitím popsaným na fungování konkrétní společnosti Sazka a.s. Dílčím cílem práce pak je potvrzení hypotézy, že odklon od teoretických přístupů a best practices či jejich modifikace může v některých konkrétních případech v praxi vést k lepším výsledkům a efektivnějšímu fungování společnosti. Práce nejprve představuje sázkovou společnost Sazka a.s., která je základem praktické části, včetně jejího specifického business kontextu a společenské odpovědnosti. Diplomová práce není rozdělená striktně na teoretickou a praktickou část, ale k porovnání dochází průběžně v jednotlivých kapitolách práce, které jsou poskládány v hierarchické návaznosti analýzy a releasu softwaru odspodu od testingu až po nejvyšší vrstvu change a release manažerskou práci.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses