Ženy v managemente - Guliková, Michaela; Šilerová, Lenka, 1972-; Jarošová, Eva, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práca analyzuje situáciu žien v managemente. V teoretickej časti sú definované základné pojmy, ktoré s touto témou súvisia, ako napríklad genderová rovnosť, genderová segregácia, gender pay gap, alebo rôzne typy bariér, s ktorými sa ženy môžu v kariérnom raste stretnúť. Praktická časť je zameraná na postavenie žien na dnešnom trhu práce, rozdiely v efektivite vedenia oboch pohlaví, predstavenie Stratégie rovnosti žien a mužov 2021-2030 a kvalitatívny výskum. Väčšinovú časť praktickej časti tvorí analýza výsledkov, ktoré vyústili z kvalitatívneho výskumu, ktoré boli získané z osobných rozhovorov a rozhovorov prostredníctvom online platformy s jednotlivými respondentkami. V tejto časti sú zmapované skúsenosti, myšlienky a názory manažérok, ďalej prekážky, ktorým čelili vo svojom kariérnom raste, pozitívne a negatívne skúsenosti s vnímaním ich osoby, odlišnosti v štýle vedenia žien a mužov a taktiež je skúmaná ich dosiahnutá alebo nedosiahnutá rovnováha medzi pracovným a súkromným životom. Cieľom práce je identifikovať a analyzovať situáciu žien vo vyšších pozíciách managementu a dospieť k záveru, ako by zamestnávatelia a ženy samy mohli pozitívne ovplyvniť túto problematiku.
Vedoucí práce: Lenka Šilerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses