Komunikační procesy v konzultantské společnosti a jejich změny vyvolané pandemii COVID-19 - Gueva, Daria (2021)
Diplomová práce je zaměřená na analýzu změn souvisejících s pandemií COVID-19 v komunikačních procesech podle vnímání zaměstnanců. Hlavní cíl práce je zjistit, jak pracovníci vnímají změny v komunikačním procesu a následně navrhnout možnosti k odstranění případné nespokojenosti zaměstnanců. Práce má také za cíl zjistit, s jakými potížemi se potkali pracovníci v rámci změn, ale zároveň bere zřetel i na pozitivní změny, které pandemie COVID-19 přinesla do fungování vybrané společnosti. Pro účely provedení kvalitativního výzkumu byla vytvořena osnova polostrukturovaného rozhovoru, který následně proběhl s deseti respondenty. Rozhovory byly doslovně přepsané v programu Transcribe a následně zanalyzované pomocí tematické analýzy. Získané údaje byly rozdělené do čtyř oblastí a následovně vyhodnocené: vnímání změn vyvolaných pandemií COVID-19 v komunikačních procesech, transparentnost informace, případné potíže, pozitivní transformace. Z výzkumu vyplývá, že změny v komunikaci, které přinesla pandemie COVID-19 byly velkým stresem pro většinu respondentů a vyvolaly určité potíže, zejména na začátku. Na druhé straně, pandemie COVID-19 přinesla zároveň i pozitivní transformace ve fungování společnosti, které byly akcelerované se začátkem pandemie.