Návrh strategického marketingového plánu pre budovanie značky PRENA - Jelč, Patrik (2021)
Hlavným cieľom diplomovej práce je vytvorenie návrhu strategického marketingového plánu značky PRENA pre rok 2022. Sekundárnymi cieľmi sú definícia identity značky na základe zvoleného modelu a realizácia marketingového výskumu pre zistenie rozhodujúcich faktorov pri kúpe farieb a maliarskeho náradia. Práca postupuje podľa štandardného postupu tvorby marketingového plánu, ktorý obsahuje situačnú analýzu, určenie cieľov, nastavenie stratégie a opisu marketingového mixu. Celý marketingový plán je založený na sekundárnych dátach poskytnutých firmou Ferocolor. Pre získanie primárnych dát bol realizovaný výskum pre pochopenie spotrebiteľského rozhodovanie pri kúpe farieb a maliarskeho náradia a taktiež výskum na získanie spätnej väzby o značke PRENA od existujúcich zákazníkov. Záver práce sumarizuje celú prácu a taktiež odporúčania, ktoré boli zistené počas realizácie práce.