Strategická analýza Raiffeisen investiční společnosti, a.s. - Dostál, Jiří (2021)
Diplomová práce se zabývá dopadem konsolidačních projektů Raiffeisenbank na její dceřinou společnost Raiffeisen investiční společnost. Jejím cílem je celkově zhodnotit aktuální pozici firmy vzhledem k akvizicím a změnám v odvětví, a dále na základě těchto závěrů navrhnout konkrétní strategická doporučení pro zlepšení jejího řízení a konkurenčního postavení. Práce využívá standardní metody strategické analýzy jako PESTLE analýzu, Porterův model pěti sil, mapu konkurenčních skupin, VRIO analýzu, portfolio analýzu, finanční analýzu a SWOT analýzu. Z analýz vyplynulo, že se analyzované společnosti díky akvizicím matky otevírá unikátní příležitost a zároveň má potřebné předpoklady pro její využití a maximalizaci synergického efektu. Vedle dopadu konsolidačních projektů se práce věnuje ohrožením, slabým stránkám a navrhuje konkrétní strategie pro zlepšení řízení společnosti.