Segmentace českých spotřebitelů podle vztahu ke stravování - Nguyen, Thuy Linh (2021)
Diplomová práce má za hlavní cíl nalezení segmentů v kategorii stravovacích návyků. Nejprve je v teoretické části představena tématika týkající se spotřebního chování, cíleného marketingu (segmentace, targeting a positioning), marketingového výzkumu a marketingového mixu. Následně se práce věnuje jednotlivým úrovním segmentačního procesu a využitelným kritériím. V praktické části je představena kategorie životního stylu ve vztahu ke stravování. Poté je provedena samotná segmentace této kategorie. Pro tuto diplomovou práci jsou aplikována sekundární data (MML-TGI) a také primární data (dotazníkové šetření). Ze získaných dat je pomocí analýz (faktorová, shluková a další) segmentováno. Na základě podrobné charakteristiky jednotlivých segmentů jsou následně uvedena marketingová doporučení.