Segmentace českých spotřebitelů podle vztahu ke stravování - Nguyen, Thuy Linh; Koudelka, Jan; Černá, Jitka, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce má za hlavní cíl nalezení segmentů v kategorii stravovacích návyků. Nejprve je v teoretické části představena tématika týkající se spotřebního chování, cíleného marketingu (segmentace, targeting a positioning), marketingového výzkumu a marketingového mixu. Následně se práce věnuje jednotlivým úrovním segmentačního procesu a využitelným kritériím. V praktické části je představena kategorie životního stylu ve vztahu ke stravování. Poté je provedena samotná segmentace této kategorie. Pro tuto diplomovou práci jsou aplikována sekundární data (MML-TGI) a také primární data (dotazníkové šetření). Ze získaných dat je pomocí analýz (faktorová, shluková a další) segmentováno. Na základě podrobné charakteristiky jednotlivých segmentů jsou následně uvedena marketingová doporučení.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses