Spotřební chování konzumentů výběrové kávy - Svoboda, Vojtěch (2021)
Diplomová práce se zabývá aspekty spotřebního chování konzumentů výběrové kávy v České republice. Hlavním cílem práce je identifikovat rozdíly ve spotřebním chování mezi skupinou výběrových a tradičních spotřebitelů kávy. Sekundárním cílem je zjistit existenci vztahu mezi velikostí, respektive typem sídla bydliště a konzumací výběrové kávy. Teoretická část představuje problematiku a shrnuje dosavadní poznání. V praktické částí byl proveden expertní rozhovor, kvantitativní šetření na vzorku 502 pravidelných konzumentů kávy a focus group s 6 diskutéry. Syntézou všech částí výzkumu byly identifikovány typické rysy a chování skupiny výběrových a tradičních konzumentů. Dále byl nalezen vztah mezi velikostí sídla bydliště a konzumací výběrové kávy. Vztah mezi typem sídla bydliště a konzumací výběrové kávy nalezen nebyl.