Spotřební chování konzumentů výběrové kávy - Svoboda, Vojtěch; Vávra, Oldřich; Zamazalová, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce se zabývá aspekty spotřebního chování konzumentů výběrové kávy v České republice. Hlavním cílem práce je identifikovat rozdíly ve spotřebním chování mezi skupinou výběrových a tradičních spotřebitelů kávy. Sekundárním cílem je zjistit existenci vztahu mezi velikostí, respektive typem sídla bydliště a konzumací výběrové kávy. Teoretická část představuje problematiku a shrnuje dosavadní poznání. V praktické částí byl proveden expertní rozhovor, kvantitativní šetření na vzorku 502 pravidelných konzumentů kávy a focus group s 6 diskutéry. Syntézou všech částí výzkumu byly identifikovány typické rysy a chování skupiny výběrových a tradičních konzumentů. Dále byl nalezen vztah mezi velikostí sídla bydliště a konzumací výběrové kávy. Vztah mezi typem sídla bydliště a konzumací výběrové kávy nalezen nebyl.
Vedoucí práce: Oldřich Vávra
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses