Strategická analýza - Marusjaková, Taťána (2021)
Cílem diplomové práce bylo navrhnout strategické směřování vybrané firmy na základě vypracování strategické analýzy současné situace podniku. Diplomová práce je rozdělena do dvou hlavních částí, a to na teoretickou a praktickou část. Teoretická část vymezuje základní pojmy a definice nezbytné k vypracování strategické analýzy. Na teoretickou část navazuje praktická část, která aplikuje teoretické poznatky na konkrétní společnost působící v zubním lékařství. V úvodu této části je charakterizováno samotné odvětví a vybraná společnost. Dále jsou zpracovány dílčí analýzy vnitřních zdrojů a vnějšího prostředí podniku. Propojení analýz zahrnuje SWOT analýza, ze které vycházejí strategická doporučení pro budoucí působení podniku.