Strategická analýza - Marusjaková, Taťána; Krause, Josef, 1978-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem diplomové práce bylo navrhnout strategické směřování vybrané firmy na základě vypracování strategické analýzy současné situace podniku. Diplomová práce je rozdělena do dvou hlavních částí, a to na teoretickou a praktickou část. Teoretická část vymezuje základní pojmy a definice nezbytné k vypracování strategické analýzy. Na teoretickou část navazuje praktická část, která aplikuje teoretické poznatky na konkrétní společnost působící v zubním lékařství. V úvodu této části je charakterizováno samotné odvětví a vybraná společnost. Dále jsou zpracovány dílčí analýzy vnitřních zdrojů a vnějšího prostředí podniku. Propojení analýz zahrnuje SWOT analýza, ze které vycházejí strategická doporučení pro budoucí působení podniku.
Vedoucí práce: Josef Krause
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses