Analýza rizika strategického záměru společnosti RegioJet - Nekuža, Jiří; Špička, Jindřich, 1981-; Šimsa, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem diplomové práce bylo identifikovat, popsat, analyzovat a roztřídit rizika, se kterými se společnost RegioJet a.s. potýká a do budoucna bude potýkat. Strategický plán byl plánován na období 2021 – 2023. Byly analyzovány vlivy v rámci mikro a makroprostředí, bylo tak například použito PESTEL analýzy, VRIO analýzy, Porterova modelu pěti konkurenčních sil, finanční analýzy a SWOT analýzy. Na základě těchto analýz byla jednotlivá rizika vyhodnocena a roztřízena dle intenzity dopadu a pravděpodobnosti výskytu. Celý strategický plán byl doplněn o finanční plán v rámci sledovaného období. Riziko vstoupilo v rámci scénářů do plánu tržeb tak, aby bylo snáze demonstrováno, že může významně ovlivnit naplnění cílů společnosti. V závěru práce je přehled nejvýznamnějších rizik a sada doporučení, jak je ošetřit.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses