Mileniálové a rozhodování - Ondráčková, Pavla (2021)
Tato diplomová práce s názvem „Mileniálové a rozhodování“ si klade za ambiciózní cíl prozkoumat mileniálskou generaci v České republice a získat na ni ucelený pohled. Zároveň také opovědět na otázku, zda se události Sametové revoluce promítly do generace českých mileniálů a v tomto důsledku došlo k rozštěpení mileniálské generace na dvě mikrogenerace – starší mileniály nebo též původní mileniály narozené mezi lety 1980-1989 včetně, a mladší mileniály nebo též Havlovy dětí narozené mezi lety 1990-2000 včetně. Poslední zkoumanou oblastí je problematika rozhodování mileniálské generace. Za vhodnou metodiku k ověření 3 hypotéz formulovaných v této práci byl zvolen kvantitativní výzkum v podobě dotazníkového šetření. Na základě provedeného zkoumání se podařilo získat ucelený náhled na české mileniály, ověřit hypotézu o tom, že čeští mileniálové se neliší od těch globálních a také, že existují rozdíly mezi mladšími a staršími mileniály.