Analýza konkurence společnosti DOCEO - Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o. - Podsadny, Oleg (2022)
Bakalářská práce se zabývá analýzou konkurence jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky DOCEO s.r.o. K této analýze jsou použité metody strategické analýzy. Úvodní kapitoly práce jsou věnovány vymezením základních pojmů konkurence, konkurenceschopnosti a jednotlivých typů konkurence. Dále se práce zaměřuje na nástroje strategické analýzy a marketingový mix služeb. V praktické části je představená společnost DOCEO s.r.o. a jsou provedené analýzy makro a mikro okolí podniku a také vnitřních zdrojů podniku pomocí dat, získaných z Mystery Shoppingu a dotazníkového šetření. Vnější prostředí je analyzováno pomoci SLEPT analýzy a Porterova modelu 5 konkurenčních sil. Analýza vnitřních zdrojů je provedená metodou VRIO analýzy. Nalezené příležitostí, hrozby, silné a slabé stránky DOCEO jsou shrnuty ve SWOT analýze. V závěru jsou uvedená doporučení ke zvýšení konkurenceschopnosti společnosti a zlepšení pozice na trhu.