Retromarketing a nostalgie v televizní reklamě - Hůlová, Alice (2021)
Cílem bakalářské práce Retromarketing a nostalgie v televizní reklamě je ukázat prvky nostalgie a retromarkrtingu v televizní reklamě. Po teoretickém načerpání informací o nostalgii, retromarketingu, reklamě a spotřebním chování, přišlo zkoumání na již odvysílaných televizních reklamách. Byly zde vymezeny prvky, které se v nich vyskytovaly. Pro objektivnější určení prvků a zjištění, jak nostalgii a retromarketing vnímá veřejnost, byl vytvořen dotazník, ze kterého vyšla primární data. Pro data sekundární byla použita mediální příručka MML-TGI a webové stránky vybraných společností. Na závěr práce byla sepsána marketingová doporučení.