Porovnání dostupnosti vlastnického bydlení v hlavním městě Praha a Ústeckém kraji v letech 2011-2020 - Pokorný, Jan; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Mahútová, Denisa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce se zabývá porovnáním dostupnosti vlastnického bydlení v hl. m. Praze a Ústeckém kraji v letech 2011-2020. V teoretické části je vymezena teorie vlastnictví vybranými ekonomickými školami. Dále teoretická část popisuje problematiku trhu bydlení a možnosti financování vlastnického bydlení. V praktické části je čtenář seznámen s oběma kraji. Následně za pomoci vytvořených vzorových domácností je analyzována dostupnost vlastnického bydlení pomocí indikátorů price-to-income a housing expenditures-to-income v obou krajích. Poslední část práce se věnuje porovnáním a komentáři zjištěných výsledků. Součástí práce je testování hypotézy, že v hl. m. Praha vynakládají domácnosti větší část svého disponibilního důchodu na vlastnické bydlení než v Ústeckém kraji. Tato hypotéza byla potvrzena.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses