Analýza činností a výstupů Komise pro spravedlivé důchody v letech 2019 až 2021 - Borovičková, Kateřina (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na práci Komise pro spravedlivé důchody v letech 2019 až 2021 vedené prof. Danuší Nerudovou. Hlavním cílem práce bylo provést analýzu a zhodnocení výstupů Komise pro spravedlivé důchody. Jednotlivé návrhy jsou v práci podrobně rozebrány ze stran odborné veřejnosti a následně jsou k nim vyjádřeny vlastní názory. Z výsledku analýzy, provedené literární rešerší primárních zdrojů vyplývá, že Komise pro spravedlivé důchody se při svých jednáních držela stanovených cílů, kterými bylo zajištění spravedlnosti, zásluhovosti a finanční udržitelnosti důchodového systému. Komisi se podařilo prosadit dílčí změny, ale z důvodu končícího volebního období poslanecké sněmovny nenaplnila stanovené cíle.