Analýza činností a výstupů Komise pro spravedlivé důchody v letech 2019 až 2021 - Borovičková, Kateřina; Barák, Vladimír; Krebs, Vojtěch, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na práci Komise pro spravedlivé důchody v letech 2019 až 2021 vedené prof. Danuší Nerudovou. Hlavním cílem práce bylo provést analýzu a zhodnocení výstupů Komise pro spravedlivé důchody. Jednotlivé návrhy jsou v práci podrobně rozebrány ze stran odborné veřejnosti a následně jsou k nim vyjádřeny vlastní názory. Z výsledku analýzy, provedené literární rešerší primárních zdrojů vyplývá, že Komise pro spravedlivé důchody se při svých jednáních držela stanovených cílů, kterými bylo zajištění spravedlnosti, zásluhovosti a finanční udržitelnosti důchodového systému. Komisi se podařilo prosadit dílčí změny, ale z důvodu končícího volebního období poslanecké sněmovny nenaplnila stanovené cíle.
Vedoucí práce: Vladimír Barák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses